Meme Estetiği
Meme Küçültme (Reduction Mammoplasti)
Bazı kadınlarda doğum ve emzirmelerden sonra meme büyümesi görülebilse de kimi kadınlarda ergenlikten itibaren aşırı büyük meme şikayeti olabilir. Büyük meme varlığı (gigantomasti, meme hipertrofisi) psikolojik olarak rahatsızlık verebildiği gibi sırt ve boyun ağrısı, memelerin altında kızarıklık ve kaşıntı gibi şikayetlere de neden olabilir. Meme küçültme ameliyatı (redüksiyon mamoplastisi) normalden büyük ve sarkmış olan memelerin normal boyutlara getirilmesi için yapılan bir operasyondur. Kullanılan tekniğe göre değişik izler olacaktır. İlk başta dikkat çekici olan bu izler zamanla solacaktır. Meme küçültme operasyonu genel anestezi altında yapılır. Operasyon 3-4 saat sürer. Hastanede kalma süresi 1-2 gündür.
Meme Büyütme (Augmentation Mammoplasti)
Meme büyütme ameliyatı, meme dokusunda hazırlanan bir boşluk içine silikon protezin yerleştirilmesi ile memenin istenilen boyuta getirilmesidir. Kişinin durumuna göre dikleştirme ameliyatıyla beraber yapılabilir. Protez yine kişinin meme dokusunun durumuna göre meme dokusunun arkasına veya kas arkasına konulabilir. Memenin alt kısmında yaklaşık 4-5 cm’lik bir iz oluşacaktır. Bu iz zamanla solar ve zorlukla farkedilir hale gelir. Operasyon genel anestezi altında yapılır. Genelde bir gece hastanede kalınır. Günümüzde kullanılan protezlerin kansere yol açmadığı ve protezlerde patlama riski olmadığı kanıtlanmıştır. Silikon protez ile meme büyütme operasyonu geçiren hastaların hamilelik dönemlerinde protezi çıkarttırmalarına gerek yoktur. Fakat hamilelik sonrası memenin kendi şeklinde bozukluk oluşabileceği için düzeltme ameliyatı gerekebilir. Genel olarak protez varlığı emzirmeye zarar vermez.
Meme Dikleştirme (Mastopeksi)
Meme sarkması olan durumlarda dikleştirme operasyonu yapılır. Yapılacak operasyon sarkmanın derecesine bağlıdır. Meme başından toplama işlemi, silikon protezle dikleştirme veya cilt fazlasının çıkarılmasıyla dikleştirme operasyonu yapılabilir.
Erkeklerde Meme Küçültme ( Jinekomasti)
Ergenlik döneminde hormonlara bağlı gelişen meme büyümesi çoğu erkekte geriler. Gerilemez ve kalıcı hale gelirse jinekomasti denilen durum oluşur. Bazı erkeklerde ise çeşitli problemlere bağlı olarak ergenlik döneminden sonra da oluşabilir. Hastanın öyküsü, muayene tetkiklerle beraber değerlendirilmesi gerekir. Meme USG çekildikten sonra memenin yapısı değerlendirilir. Memenin yapısına göre operasyon şekline karar verilir. Cerrahi olarak çıkarma veya liposuction ile yağ alınması yöntemleri uygulanabilir. Sonuçlar yüz güldürücüdür.
Blog
Herkese dolgu olur mu?
Maalesef olmaz. Her ne kadar şu anda kullandığımız dolgular oldukça güvenli olmasına rağmen ...
DetayHer zaman botulunium toksin uygulaması yapılabilir mi?
Botulinium toksin uygulamasını genelde 30 yaş üzeri kişilerde öneririz. Bundan daha küçük yaşlarda çok aşırı kas hareketi varsa (örneğin şiddetli kaş çatma gibi) ileride çok daha dramatik sonuçlarla karşılaşmamak için düşük miktarlarda yapılabilir. İki uygulama arasında en az 3 ay geçmelidir.
DetayBotulinium toksini yılan zehiri midir?
Tabii ki değildir. Botulunium toksin clostridium botulinium isimli bir bakterinin ekzotoksinidir. Laboratuvar şartlarında hazırlanmış toz halidir. Mutlaka sulandırılarak kullanılır.
DetayDolgu mu toksin mi?
İkisinin de çalışma prensibi farklıdır. Birbirinin yerini tutmazlar. Toksin kas hareketini engeller ve en çok alın ve göz çevresindeki mimik kırışıklıklarının düzeltilmesi için kullanılır. Dolgu ise derin kırışıklıkların doldurulması veya hacmin fazlalaştırılması için kullanılır.
DetayBenlerin alınması tehlikeli midir? Benler alınınca kansere döner mi?
Böyle bir durum asla söz konusu değildir. Genelde çıkarılan benler iyi huyludur ve kötü huyl ...
Detay