Dolgu Uygulamaları
Genç ciltte kollagen, elastin ve hyaluronik asit miktarı fazla, dizilimleri düzgündür. Cilt yaşlandıkça kollagen ve elastin lif sayısı azalır, dizilimleri bozulur. Yağ dokusu ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Hyaluronik asidin azalması sonucu ciltte nem kaybı oluşur ve elastikiyet azalır. Kaybedilen bu yapıların yerine konması için dolgu uygulamaları yapılır. Modern dolgu malzemelerinin içinde hyaluronik asit bulunur. Laboratuar şartlarında elde edilmiş ve yapısı kuvvetlendirilmiştir. Hayvansal kaynaklı değildir. Zaten vücudumuzda bulunan bir madde olduğu için allerji riski çok azdır. Test yapmak genelde gerekmez. Dolgu malzemesi olarak vücuda verilen hyaluronik asit su ile birleşerek nemi artırır ve gerginlik, dolgunluk sağlar. Küçük parçacıklı olan dolgular daha ince yerlerde kullanılırken, daha büyük parçacıklı olanlar daha yoğun dolgu gereken yerlerde kullanılır. Dolgu malzemeleri en sık: nazolabial sulkuslar (ağızın her iki yanından burun kenarlarına uzanan oluklar), iki kaş arasındaki çizgiler, yanak ve elmacık kemiklerinin üstünün doldurulması ve dudak şekillendirmede kullanılır. İnjeksiyondan 15 dakika önce lokal anestezik krem uygulanır. İnce bir iğneyle hyaluronik asit düzeltilecek alana enjekte edilir. Jel kırışıkların altını doldurur. İşlem 20-30 dakika kadar sürer. Sonucu hemen görürsünüz. Dolgu malzemesinin kalıcılığı kullanılan malzemeye ve uygulama yerine göre değişir. Öğle tatilinde uygulama yapılıp günlük hayata devam edilebilir. Uygulamadan hemen sonra çok sıcak ve çok soğuğa maruz kalınmaması önerilir. Dolgu malzemeleri gebelere, emzirenlere, aktif enfeksiyon geçirenlere, allerji öyküsü olup immünosupresan tedavi alanlara yapılmaz.
Prp Uygulaması
Kişinin kendi kanını alınıp santrifüj edildikten sonra ayrıştırılan trombositten zengin kısmın gerekli yere uygulanmasıdır. Cilt gençleştirme, leke tedavisi, saç tedavisinde kullanılabildiği gibi diğer tıp alanlarında da artan sıklıkla kullanılmaktadır. Kişinin kendi kanı uyguladığı için enfeksiyon veya bulaşıcı hastalık bulaşma imkanı yoktur. Üç hafta arayla 3 seans olacak şekilde planlanır. Senede bir tekrar edilmesi önerilir. Diğer yöntemlerle kombine edilebilir.
Blog
Herkese dolgu olur mu?
Maalesef olmaz. Her ne kadar şu anda kullandığımız dolgular oldukça güvenli olmasına rağmen ...
DetayHer zaman botulunium toksin uygulaması yapılabilir mi?
Botulinium toksin uygulamasını genelde 30 yaş üzeri kişilerde öneririz. Bundan daha küçük yaşlarda çok aşırı kas hareketi varsa (örneğin şiddetli kaş çatma gibi) ileride çok daha dramatik sonuçlarla karşılaşmamak için düşük miktarlarda yapılabilir. İki uygulama arasında en az 3 ay geçmelidir.
DetayBotulinium toksini yılan zehiri midir?
Tabii ki değildir. Botulunium toksin clostridium botulinium isimli bir bakterinin ekzotoksinidir. Laboratuvar şartlarında hazırlanmış toz halidir. Mutlaka sulandırılarak kullanılır.
DetayDolgu mu toksin mi?
İkisinin de çalışma prensibi farklıdır. Birbirinin yerini tutmazlar. Toksin kas hareketini engeller ve en çok alın ve göz çevresindeki mimik kırışıklıklarının düzeltilmesi için kullanılır. Dolgu ise derin kırışıklıkların doldurulması veya hacmin fazlalaştırılması için kullanılır.
DetayBenlerin alınması tehlikeli midir? Benler alınınca kansere döner mi?
Böyle bir durum asla söz konusu değildir. Genelde çıkarılan benler iyi huyludur ve kötü huyl ...
Detay