Benlerin alınması tehlikeli midir? Benler alınınca kansere döner mi?
Böyle bir durum asla söz konusu değildir. Genelde çıkarılan benler iyi huyludur ve kötü huylu tümörlere dönüşme potansiyelleri yoktur. Kötü olduğu düşünülen cilt tümörleri için de ilk yapılması gereken cerrahi olarak çıkarılması ve patolojiye yollanmasıdır. Patoloji sonucuna göre tedavi planlanır. En az agresif olan cilt tümörlerinde ise cerrahi çıkartma işlemi aynı zamanda tedavidir. Hasta kontrollere çağrılarak takip edilir. Daha agresif tümörlerde ise daha geniş cerrahi ve ek tedaviler planlanabilir.
Blog
Herkese dolgu olur mu?
Maalesef olmaz. Her ne kadar şu anda kullandığımız dolgular oldukça güvenli olmasına rağmen ...
DetayHer zaman botulunium toksin uygulaması yapılabilir mi?
Botulinium toksin uygulamasını genelde 30 yaş üzeri kişilerde öneririz. Bundan daha küçük yaşlarda çok aşırı kas hareketi varsa (örneğin şiddetli kaş çatma gibi) ileride çok daha dramatik sonuçlarla karşılaşmamak için düşük miktarlarda yapılabilir. İki uygulama arasında en az 3 ay geçmelidir.
DetayBotulinium toksini yılan zehiri midir?
Tabii ki değildir. Botulunium toksin clostridium botulinium isimli bir bakterinin ekzotoksinidir. Laboratuvar şartlarında hazırlanmış toz halidir. Mutlaka sulandırılarak kullanılır.
DetayDolgu mu toksin mi?
İkisinin de çalışma prensibi farklıdır. Birbirinin yerini tutmazlar. Toksin kas hareketini engeller ve en çok alın ve göz çevresindeki mimik kırışıklıklarının düzeltilmesi için kullanılır. Dolgu ise derin kırışıklıkların doldurulması veya hacmin fazlalaştırılması için kullanılır.
DetayBenlerin alınması tehlikeli midir? Benler alınınca kansere döner mi?
Böyle bir durum asla söz konusu değildir. Genelde çıkarılan benler iyi huyludur ve kötü huyl ...
Detay